Inspirerende video’s – thema: kids!

Inspirerende video’s – thema: kids!
5 april 2015 Carlijn Postma

inspirerende-videos-kids_The-Post_contentmarketing_voorbeelden

Video kan een belangrijke bijdrage leveren aan je contentmarketingstrategie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen 80% onthouden van wat ze zien en doen, en slechts 20% onthouden van wat ze lezen. We delen daarom graag wat video’s met je ter inspiratie.

Deze keer is het thema Kids!. In commercials spelen kinderen namelijk geregeld een hoofdrol, omdat deze reclames vaker als eerlijk en geloofwaardig gezien worden. Daarnaast kunnen kinderen met hun enthousiasme, ontvankelijkheid en open blik op de wereld en sympathieke bijdrage leveren aan je merkimago.

Laat je inspireren met onderstaande fragmenten en bedenk ook hoe dit mogelijk toe te passen is binnen je eigen contentmarketingstrategie.

Is het kletspraat of is het écht snugger?
Bij Studio Snugger van de NTR stellen kinderen uiteenlopende vragen die onderzocht gaan worden. Zoals: ‘Word je sterk van spinazie?’ Studio Snugger verzorgt vervolgens het antwoord. Maar is dat ook het juiste antwoord of is het grote onzin wat de ‘expert’ vertelt?

Wat wil jij later worden? Toch zeker geen bankier?
De Belgische federatie Febelfin luidt met deze campage de noodbel. De reputatie van banken is zo slecht dat kinderen er niet aan moeten denken om bankier te worden als ze groot zijn. De boodschap is duidelijk. Om een gezonde bankensector te hebben in de toekomst, is het van groot belang om de beeldvorming aan te pakken.

Verbeeldingskracht: Noodzaak voor de toekomst
Kinderen die net naar school gaan zuigen alle nieuwe kennis op die hen aangeboden wordt. Maar ze nemen ook iets heel speciaals mee naar school, waar ze later net zoveel behoefte aan hebben als aan kennis… Verbeeldingskracht. Daarom roept Kunstgebouw alle juffen en meesters op om de verbeeldingskracht van hun leerlingen te laten groeien.

Sprookjes komen tot leven
Max is nieuw in de klas en komt uit een wereld waar sprookjes tot leven komen. Waar reusachtige draken, trollen en elfjes huizen. Een wereld waar je over woeste zeeën kunt varen en over de wolken kunt vliegen. Max is naar de Efteling geweest.