Gezocht: 4 duo’s voor filmopnames DELA

Gezocht: 4 duo’s voor filmopnames DELA
16 november 2017 Jiska Rook

Voor onze klant coöperatie DELA zijn wij op zoek naar 4 duo’s voor het videoformat In Dubio. Hierin moeten 2 personen kiezen tussen uitersten. Jullie krijgen kaartjes met stellingen en móéten allebei kiezen tussen de opties. Het zal gaan over onderwerpen als rouw, elkaar steunen en wat je mee wilt geven in het leven. Dat brengt een interessant en verrassend gesprek op gang, dat we vastleggen op camera. Bekijk hier een voorbeeld van zo’n video, waarin een moeder en dochter in gesprek gaan over hun uitvaartwensen.

We gaan 4 video’s opnemen met verschillende stellen. Iedere video is gelinkt aan een thema op het DELA-blog. Hieronder vind je per video wie we zoeken en over welk onderwerp jullie in gesprek gaan. We vinden het belangrijk dat de duo’s elkaar kennen: jullie zijn bijvoorbeeld familie, vrienden, goede kennissen of collega’s. Is dit wat voor jou? Dan horen we graag van je!

Waar je rekening mee moet houden: de opnamedagen zijn op donderdag 7 en vrijdag 8 december in Zwolle, en duren een dagdeel (’s ochtends of ’s middags). Jullie reiskosten worden vergoed en er wordt een lekkere lunch verzorgd.

Duo 1 – Thema: Doorgaan
Wie zoeken we? Mensen die iemand hebben verloren en dat op een eigen manier hebben verwerkt.
Hoofdonderwerp: Hoe ga je om met het verlies van een dierbare terwijl het leven doorgaat?
Achtergrondinformatie over het thema: Iemand verliezen is een heftige gebeurtenis. Na de stilte breekt langzaam de zon weer door. Geur, kleur en geluid krijgen weer betekenis. Het leven gaat door, in al haar facetten. Je pakt de draad van het leven weer op. En dat biedt nieuwe kansen op mooie herinneringen.

Duo 2 – Thema: Meegeven
Wie zoeken we? Ouder/kind, grootouder/kleinkind, 2 ouders/partners of 2 vriendinnen die moeder zijn.
Hoofdonderwerp: Hoe bereid jij je kinderen voor op een financieel zorgeloze toekomst?
Achtergrondinformatie over het thema: Wat wil jij meegeven in dit leven? Bepaalde tradities of levenslessen? Of het nu om je kindje, partner, vriend of ouders gaat; iets meegeven doen we allemaal. Zo hoop je dat je de mensen die je lief zijn, zich goed kunnen voorbereiden op later. En door nu al de juiste dingen te weten en te regelen, kun je vooruitkijken naar een zo zorgeloos mogelijke toekomst.

Duo 3 – Thema: Stilstaan
Wie zoeken we? Een duo dat – vanuit verschillende perspectieven – te maken heeft (gehad) met iemand die sterfelijk ziek is.
Hoofdonderwerp: Hoe bied je een dierbare emotionele steun als hij/zij sterfelijk ziek is?
Achtergrondinformatie over het thema: Je leven kan plotseling stilstaan. Door een heftige gebeurtenis in de wereld, een vriend die ziek wordt of ingrijpende ervaring die je hebt gehad. Ineens ben je je bewust van de eindigheid van het leven. Dat kan confronterend zijn. Maar soms – hoe moeilijk de situatie ook is – helpt het je om vooruit te komen. Het laat je reflecteren op wat is geweest en bewust nadenken over wat er nog komt. En belangrijker nog, over welke personen daarin belangrijk voor je zijn.

Duo 4 – Thema: Achterlaten
Wie zoeken we? Opa/oma en (jongvolwassen) kleinkind
Hoofdonderwerp: Praten jullie weleens over de dood of is dat geen gespreksonderwerp?
Achtergrondinformatie over het thema: Leef jij je leven alsof iedere dag de laatste is? Met elke stap die je zet, laat je iets achter en maak je een herinnering voor de mensen om je heen. Misschien is je leven korter dan je had gehoopt door ziekte of een ongeluk. Maar ook ouderdom laat je nadenken over de tijd die je nog hebt. En het onvermijdelijke afscheid dat gaat komen. Hoe zorg jij voor de mensen die je lief zijn? Nu? En straks als je er niet meer bent?

Gerja en Nelleke, het duo dat meedeed aan deze video, vonden het achteraf erg mooi om aan de hand van stellingen een gesprek te voeren dat ze anders niet hadden gehad. Zou jij het ook waardevol vinden om met iemand die je goed kent over een bijzonder onderwerp in gesprek te gaan? En vind je het leuk op camera vastgelegd te worden? Meld je dan aan als duo!

Stuur een mail naar info@thepost.nl en vermeld daarin:
– Jullie namen
– Een korte introductie over wie jullie zijn
– Een motivatie waarom jullie mee willen doen
– Voorkeur voor een onderwerp
– Jullie beschikbaarheid op 7 en 8 december
– Een recente foto van jullie beiden