CMFF: Opvoedlessen in contentmarketing

CMFF: Opvoedlessen in contentmarketing
3 juni 2016 Jiska Rook

Het vak contentmarketing is volop in ontwikkeling. Het Content Marketing Fast Forward-event op 17 mei gaf een helder overzicht in de lessen die we kunnen trekken uit de afgelopen jaren. Zes gevarieerde sprekers – van finance tot vis, van B2B tot B2C en van ervaren tot ‘vorig jaar begonnen’ – deelden hun inzichten. Met als klap op de vuurpijl Joe Pulizzi, dé grondlegger van het Content Marketing Institute. Carlijn en Ellen waren erbij namens The Post en delen enkele inzichten en lessen.

De toekomst in contentmarketing

  • Praat niet over je business, je product, je dienst, maar deel verhalen waar je publiek op zit te wachten. Ga daarvoor op zoek naar je ‘sweet spot‘, de overlap tussen jouw kennis en expertise en de pijnpunten van jouw publiek.
  • Niet de kwantiteit, maar de kwaliteit van de content is bepalend voor succes. Ga voor enkele steengoede ‘big rocks’ en neem je tijd om er het meeste uit te halen.
  • ‘Don’t build your content hub on rented land’. Een les die het Deense Jyske Bank heel letterlijk heeft genomen door een eigen tv-station te ontwikkelen. Wees niet volledig afhankelijk van social media met hun grillige algoritme-aanpassingen, maar focus op eigen kanalen. Bijvoorbeeld op aanmeldingen voor je nieuwsbrief.
  • Echt succes met contentmarketing heeft tijd nodig. Ruim een jaar, was de conclusie van meerdere sprekers. Wees geduldig…

Zijn deze conclusies te kort door de bocht en wil je meer weten? Dan hebben we de volgende tips voor je:

  • Op de website van CMFF vind je bij ‘sprekers’ lekker bondige verslagen van alle presentaties;
  • De organisatie, of je CEO overtuigen van contentmarketing? Lees dan dit blog op Frankwatching;
  • En op Marketingfacts verscheen dit verslag van CMFF met kansen om succesvoller te worden met contentmarketing.

Of neem contact op met Carlijn of Ellen om meer te weten te komen. De aftermovie van Content Marketing Fast Forward – The European Edition vind je hier:

[vimeo id=”167265100″ align=”center” mode=”normal” autoplay=”no” grow=”yes”]